במחקר שנערך בטורקיה, נבדקה יעילותם של התה הירוק ועלי הסרפד בהגנה מפני Trichloroacetic Acid שהינו כימיקל מחמצן ידוע שעוי לעודד תהליכים סרטניים. הבדיקה בוצע על עכברי מעבדה שנחשפו לכימיקל וקיבלו מיצוי של תה ירוק ועלי סרפד.
במחקר נמדדו הערכים של האנזימים בדם העכברים בכדי לקבל מדד של כמות הנזקים כתתוצאה מתהליכים חמצוניים בגוף אל מול תהלכים נוגדי חימצון.
במחקר ניתן היה לראות בבירור שהקבוצה אשר טופלה בתמצית גילתה תנגודת גבוהה יותר לנזקים החימצוניים בחשיפה לכימיקל.