כמו כל ענף קליני ברפואה הסינית המסורתית, השימוש בתזונה סינית כטיפול יושמה על נקודותיה התיאורטיות – לאורך תהליך ארוך של פרקטיקה.
בסינית הסימנייה למילה אוכל מורכבת משני חלקים:
1.שמשמעותו היא לאסוף או איסוף
2.המילה אורז.
הסימנייה הזו מדגימה עד כמה הסינים מחוברים דרך התזונה הסינית לאוכל שלהם כצורך בסיסי של דבר אשר צריך לעבוד עבורו כדי להשיג אותו.
מזון- הוא חומר שנצרך על ידי בעלי חיים, נספג בגוף ונועד לספק לגוף אנרגיה וחומרים שונים אשר דרושים לתפקוד הגוף.
תזונה -היא דפוס האכילה הקבועה שלנו וזהו תחום מדעי אשר חוקר ועוסק בדפוס זה ובהשפעותיו על בריאות וחולי האדם.
תזונה סינית משחקת תפקיד חשוב במניעה, בטיפול ובשמירה על הבריאות.במובן מסוים, תזונה סינית הנה אפקטיבית יותר בשימוש , מאשר התזונה המודרנית.
פתגם עתיק סיני אומר " הרפואה המסורתית והמזון – מחלקים מקור משותף "
כדי לשמור על יכולת הפעילות היומית , הגוף זקוק לאנרגיה , אשר מסופקת לו מהמזון ומהשתייה.
כשאדם רעב ואינו אוכל – יתחיל לסבול מסחרחורות , פלפיטציות , הזעות , חולשה.
זוהי תגובה פיזיולוגית זמנית הנקראת : היפוגליקמיה (ירידה בערכי הסוכר ) , וניתן "לתקן" זאת מיידית ע"י אכילה בזמן.
זו אינה פתולוגיה אלא תגובה פיזיולוגית.ללא מזון, המצב הפיזיולוגי הטבעי ישתנה לפתולוגי.
שתי נקודות אלה: הקשר בין מצב נורמאלי ולמצב פתולוגי והמקור המשותף למזון ולתרופות יוצר את הבסיס ואת נקודת הפתיחה בתפיסת המחשבה של התאוריה של התזונה ברפואה הסינית המסורתית.
תזונה סינית מתייחסת למכלול שלם של אלמנטים כגון: התאמת התפריט לעונה בשנה, ישנה התייחסות לטמפרטורה של המזון, לאופי ודרך ההכנה, לאנרגטיקה, לצבעים, טעמים וריחות.
בעולם שלנו לרובנו אין את המודעות והכלים הנכונים לדעת כיצד אנו יכולים להשתמש במזון כדי להיטיב עם הבריאות שלנו, לאוכל שאנו אוכלים יש חשיבות אדירה על המצב הפיסי והמנטלי של גופנו.
אני מאמין שחובתינו היא ללמוד כיצד אנו יכולים לשפר את המודעות בבחירת המזונות שאנו מכניסים לגוף שלנו. המזון מהווה את אבני הבניין של גופנו, הוא יכול להרוס אך גם לתקן מצבים של חוסר איזון, חוסר הרמוניה ומחלות.
שינוי תזונתי זהו כלי אדיר לשינוי דרך החיים לחיים טובים ובריאים יותר.